info@naprapat-abrahamsson.se
070 453 19 26

Naprapat Södertälje

Välkommen till Södertäljes bästa naprapater! Hos oss kan du få hjälp med många olika muskel- och ledbesvär. Naprapaterna på Södertälje Naprapatcenter är utbildade inom alla de vanligaste behandlingsmetoderna.

Vill du komma i kontakt med oss med en gång? Kontakta våra naprapater på Södertälje Naprapatcenter om du vill boka tid eller om du har frågor om vår verksamhet och/eller våra tjänster. 

Du når oss på telefonnummer 070-453 19 26 och på mail info@naprapat-abrahamsson.se!

Ledbehandling

Ledbehandling

Akupunktur

Experter på naprapati i Södertälje

Den mänskliga kroppen är fantastisk. Den består av ungefär 650 olika muskler i varierande storlekar och med olika funktion. Våra muskler och leder är det som gör att kan röra oss och inte bara faller ihop i en hög på golvet. Detta känner förstås de flesta redan till, men det tål att upprepas. Det är av absolut största vikt att vi tar hand om vår kropp och dess muskler. Det kan man göra genom att gå till naprapat i Södertälje. Med rätt expertis kan man både få behandling av redan uppkomna skador och hjälp att förebygga besvär. En naprapat i Södertälje ser till att de tusentals fibrer av elastisk vävnad som utgör våra muskler tas om hand.

Vad innebär muskelskador?

Alla har någon gång upplevt en muskelskada. Vissa har förstås upplevt mer smärtsamma skador än andra. Skadorna handlar om att ett tryck eller en kraft uppstår som gör att muskelvävnaden dras ut eller, i värsta fall, går av. Då kroppen omedelbart försöker läka sig mot skadan uppstår svullnad och inflammation. I takt med att kroppen börjar läka muskeln bildas ärrvävnad runt omkring det skadade området. Det är i denna process som en skicklig naprapat i Södertälje kan utföra stordåd. Med hjälp av de behandlingstekniker som våra naprapater på Södertälje Naprapater utför kan vi underlätta för läkningen av muskeln. Detta kan i sin tur göra att patienten kan återgå till vardagsliv/träning betydligt tidigare. Tyvärr är det inte alla som väljer att låta experter behandla skadan. Men antalet som besöker naprapat i Södertälje ökar ständigt!

Olika skador = Olika behandlingar

På grund av de många olika typerna av muskler i kroppen finns det också många olika sätt att skada dem på. Detta gör i sin tur att det finns många olika behandlingsmetoder för just muskel- och ledbesvär. På Södertälje Naprapatcenter erbjuder vi flera olika tjänster inom naprapati för behandling av muskel-krämpor och –skador. Våra naprapater i Södertälje hjälper årligen mängder av människor att bli av med smärtor och återfå rörligheten i musklerna. Bland våra patienter finns allt från unga till gamla människor. Människor vars skador uppkommit på grund av både stillasittande och hårt idrottande. Alla kan drabbas av muskel- och ledskador, och det är därför våra naprapater på Södertälje naprapatcenter finns!

Bland våra tjänster finner du de mest effektiva behandlingsmetoderna inom området. Vill du komma i kontakt med oss angående tidsbokning eller har du frågor om priser, skador, behandlingar eller annat? Kontakta våra naprapater på Södertälje Naprapatcenter via mail på info@naprapat-abrahamsson.se!

Manipulation

Det finns behandlingsmetoder som är effektiva både för att lindra kroniska och akuta muskel- och ledsmärtor. En sådan behandlingsmetod är så kallad manipulation. På Södertälje Naprapatcenter har vi naprapater med lång erfarenhet av att arbeta med den här typen av metod. Vi optimerar patientens rörlighet genom att utföra manipulation i muskler, ligament, brosk och senor. 

Varför manipulation?

Manipulation har visat sig vara oerhört effektiv av flera anledningar. Inte nog med att den rörligheten i såväl muskler, leder och skelett ökar. Våra naprapater i Södertälje har lindrat bland annat ryggont, nacksmärtor, axelsmärtor, huvudvärk och mängder av olika idrottsrelaterade skador. Det har dessutom visat sig att manipulation kan förebygga skador och förbättra immunförsvaret. Därför är detta en av de mest populära behandlingar hos våra naprapater på Södertälje Naprapatcenter.

Olika typer av manipulation

Våra naprapater i Södertälje har god kunskap om muskelmanipulation. Det finns flera olika sätt att gå tillväga beroende på vilken typ av besvär som patienten i fråga har. För att veta vilken manipulations-teknik som passar för just dig rekommenderar vi att du bokar ett besök hos våra naprapater på Södertälje Naprapatcenter!

Massage

Massage är kanske det, för många människor, mest bekanta bland de behandlingar som våra naprapater på Södertälje Naprapatcenter utför. De flesta har någon eller några gånger i livet fått massage. De som ännu inte har fått avnjuta en massage gör rätt i att kontakta våra naprapater i Södertälje för att boka en tid!

Varför massage?

På Södertälje Naprapatcenter ser våra naprapater två huvudsakliga anledningar till varför massage är bra för kroppen. Dessa två aspekter kompletterar varandra väl och bidrar ofta till ökat fysiskt och emotionellt välbefinnande.

Avslappning

Många av de som kommer till våra naprapater i Södertälje för massage vill ha avslappning. Det är nämligen avslappnande för både kroppen och sinnet att få massage. Beröringen och behandlingen av musklerna gör att nervsystemet och musklerna kan slappna av. 

Rörelse

Den andra aspekten är givetvis det rent mekaniska. Ett viktigt syfte och en tydlig effekt av massage är förstås att det är bra för kroppens och musklernas rörlighet. Det bidrar också till ökad blodcirkulation, vilket leder till ökad tillförsel av syre och näringsämnen i musklerna.

Olika typer av massage

Hos naprapaterna på Södertälje Naprapatcenter kan man få hjälp med olika sorters massage beroende på vilka besvär man har. För vissa personer med stillasittande jobb kan exempelvis massage i rygg, nacke och axlar vara mest nödvändigt. För hårt idrottande personer kan ben- och sätes-massage lämpa sig bättre. När du tar kontakt med våra naprapater i Södertälje för massage set vi till att anpassa behandlingen efter din kropps behov.

Pressur

Det finns en typ av massage som är särskilt vanlig när det gäller vissa typer av muskelskador. Pressur innebär att våra naprapater i Södertälje riktar in sig på särskilda triggerpunkter där problemet sitter. Sådana behandlingar är särskilt vanliga när det gäller idrottsskador. Därför är naturligt många av de som får hjälp med pressur hos naprapaterna på Södertälje naprapatcenter just idrottande människor.

Hur går pressur till?

För den som aldrig förut har varit med om triggerpunktsmassage kan det kännas lite ovanligt första gången man får behandlingen. Det handlar om att ge massage på djupet i muskeln. Våra naprapater i Södertälj

Varför pressur?

Pressur (eller triggerpunktsmassage) syftar till att bryta upp den ärrvävnad som uppstår då en muskel skadas. En annan viktig aspekt av behandlingsmetoden är att det kan underlätta för läkningstiden. Blodtillförseln ökar och på så sätt

Vilken typ av skador kan pressur behandla?

Triggerpunktsmassage är en mycket uppskattad behandlingsmetod hos naprapaterna på Södertälje Naprapatcenter. Bland de som får pressurbehandling finns bland annat personer med fibromyalgi och idrottare med många olika skador – från tennisarmbåge till sträckningar i lårmuskel.

Nervmobilisering

Den här typen av metod syftar till att hitta och behandla nervansamlingar. Detta gör man, genom att sätta ett någorlunda försiktigt tryck på nerven. Obehandlade nervansamlingar kan orsaka onormal signalaktivitet i såväl muskler, leder, organ och i hjärnan. Det är otrevligt och problematiskt, och det är därför många människor söker hjälp hos våra naprapater på Södertälje Naprapatcenter. Vanligt är att våra naprapater i Södertälje tillämpar den här typen av behandling på personer med problem med ischiasnerven.

Medicinsk akupunktur

Av alla behandlingsmetoder som våra naprapater på Södertälje Naprapatcenter tillämpar är detta den äldsta. Första gången akupunktur dök upp var för över 2000 år sedan, och sedan dess har teknikens popularitet ökat genom årtusenden. Särskilt under de senaste decennierna då behandlingsmetoden har utvecklats.

Hur fungerar akupunktur?

När våra naprapater i Södertälje utför akupunktur sätter vi tunna nålar i kroppen på patienten. Dessa tillsätts på de punkter i kroppen där muskler och nerver möts. Det finns över 2000 sådana punkter i kroppen, så det krävs att naprapaten i Södertälje vet vad hen sysslar med!

Varför akupunktur?

Det är inte för intet som akupunktur har varit en populär behandlingsmetod under väldigt lång tid. När våra naprapater på Södertälje Naprapatcenter utför akupunktur på våra patienter kan vi hjälpa dem med en rad olika saker. Det kan hjälpa med allt ifrån matspjälkning, hormonproduktion och blodcirkulation till lindring av kroniska smärtor i kroppen. Kontakta våra skickliga naprapater i Södertälje för frågor om hur vi kan hjälpa just dig!

Hur naprapaterna på Södertälje Naprapatcenter jobbar med stretching

Alla människor kan stretcha utan hjälp av naprapater i Södertälje. Men man ska komma ihåg att det är skillnad på professionell och skadeförebyggande stretching och vanlig hemmastretching. När du kommer till våra naprapater på Södertälje Naprapatcenter och ber om hjälp med stretching arbetar vi med balansering av kroppens muskler och leder. Ofta råder en obalans mellan muskler på kroppens framsida respektive baksida, och det är denna obalans våra naprapater i Södertälje korrigerar.

Stretching

Man behöver inte ha varit patient hos våra naprapater på Södertälje Naprapatcenter för att känna till stretching. Detta är en mycket vanlig muskelbehandling som många människor utför, särskilt i samband med träning. När man stretchar töjer man ut musklerna och lederna i syfte att öka flexibiliteten i kroppen. 

Varför stretching?

Stretching handlar i korthet om att göra så att musklerna förblir starka och långa snarare än korta och svaga. Detta minskar risken för muskelbristningar och andra typer av skador i muskler och leder. 

Om du tror att du har en obalans mellan dina muskelgrupper som du inte själv kan lösa. Kom till våra naprapater på Södertälje Naprapatcenter!

Södertälje Naprapatcenters naprapater

Hos oss kan du räkna med att få hjälp oavsett vem du är och oavsett vilka besvär du har ådragit dig. Vi hjälper unga, gamla, stillasittande, motionerande och idrottare på hög nivå. Alla människor kan då och då behöva en naprapat i Södertälje, och då finns vi!

Erfarenhet

Naprapaterna på Södertälje naprapatcenter har lång erfarenhet av branschen. Vi har arbetat med och behandlat alla tänkbara muskel- och ledbesvär under åren. Lång erfarenhet ger bred kunskap, och denna kunskap har gett oss ett mycket gott rykte som vi är stolta över!  

Kunddialog

Alla lyckade samarbeten bygger på dialog. Detta är någonting vi har lärt oss efter många år som verksamma naprapater i Södertälje. Vi strävar alltid efter att vara tillgängliga för våra kunder för att svara på frågor om verksamheten och tjänsterna vi erbjuder.